Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gulyásleves gluténmentes csipetkével

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, felaprított vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, az őrölt pirospaprikával megszórjuk, alaposan átkeverjük, visszatesszük a tűzre, és a felkockázott paradicsommal és paprikával összefőzzük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerköménnyel ízesítjük, majd a felkockázott sertéslapockát is hozzáadjuk. 1 dl vízzel felöntjük, és fedő alatt 1 órát főzzük, néha-néha átkeverjük. 1 óra után, ha a hús megpuhult, a levest 1,5-2 l vízzel felöntjük, és megvárjuk, hogy elkezdjen forrni.
  2. Ekkor a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a  felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret hozzáadjuk, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
  3. A csipetkéhez a hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a tojás nagyságától függően változhata liszt mennyisége, ebben az esetben egy keményebb tésztára van szükségünk), majd apródarabokat csipkedünk belőle, golyókká formázzuk, és a leveshez adjuk. Pár percig főzzük, majda levest forrón tálaljuk.

    Még több mentes recept Mennyei mentes maresztől itt >>> 

Megjegyzés

A recept Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyvében megtalálható! (BOOOK kiadó, 5490 Ft) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss