Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mit egyél és mit ne egyél külföldi nyaralás alatt?

Külföldre utazni és felfedezni a helyi gasztronómiai remekeit nagyon jó dolog, ám nem árt, ha odafigyelsz néhány dologra, akár az egészségedet, akár a pénztárcádat akarod védeni.

A víz

Mielőtt a csapból innál, mindenképpen tájékozódj róla, hogy az adott országban iható-e a csapvíz, mert lehetséges, hogy nem, és, ha mégis iszol belőle, az komoly gondokat okozhat. Abban az esetben, ha nem iható, akkor inkább fogat se moss vele, használj ahhoz is palackozott vizet. Komoly problémáktól kímélheted így meg magad.

Az utcai finomságok

Nagyon jól néz ki az utcai árusok portékája és egy tikkasztó napon a városnézés közben könnyen megkívánhatod az édességeket vagy a gyümölcsöket, de légy óvatos, mert ezek az árusok nem mindig figyelnek a higiéniára és könnyen lehet, hogy poros portékát kapsz, vagy olyan gyümölcsöt, amit a nem iható csapvízzel mostak meg.

A helyi ételek

Először mértékletesen fogyassz a helyi finomságokból, mert készülhet akár a legtisztább módon, a leginkább minőségi alapanyagokból, akkor sem biztos, hogy bírni fogja a gyomrod, ugyanis nincs hozzászokva a helyi fűszerezéshez. Az sem árthat, ha van nálad valami gyógyszer gyomorontás ellen, de az is előfordul - főleg egzotikus országokban -, hogy a helyi gyomorrontás ellen, csak a helyi gyógyszer használ, ezért baj esetén érdemes ellátogatni egy ottani patikába, és akár kézzel lábbal elmutogatni, hogy mi a probléma.

A reggeli

Ez a tipp inkább a pénztárcád védelmére szolgálhat. Ha például várost nézni mész, fontos lehet, hogy reggel elegendő ételt fogyassz, sőt a bőséges reggelivel, akár az ebédet is kiválthatod. Ha tudod, hogy ez számodra fontos és hotelben szállsz meg, érdemes olyan szállást választani, ami tartalmazza a reggelit is. Így olcsóbban kijössz, mert ha valóban tápláló reggelit szeretnél, azért a városi éttermekben sokszor majdnem egy ebéd árát is elkérik. Nem beszélve arról, hogy egy csomó idő és energia elmegy vele, ha reggelente reggeliző helyet kell keresni.

A turistacsalogatók

Sok étterem és ajándékbolt van, ami csak a turisták miatt tud üzemelni és nem autentikus. Ha valóban a helyi ízeket és árukat szeretnéd megismerni, akkor érdemes olyan helyeket keresned, ahova az ott élők járnak. Hidd el, nagyon árulkodó, hogy egy például egy étterem helyiekkel vagy turistákkal van tele.


10 FINOMSÁG, AMIT HORVÁTORSZÁGBAN MEG KELL KÓSTOLNOD! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss