Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos csirke

44 szavazat
40 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az ananászos csirke elkészítéséhez a lisztet, a sót, a borsot és a curryt összekeverjük. A csirkemellett felcsíkozzuk, majd a csíkokat megforgatjuk a fűszerkeverékben.
  2. Ezután egy serpenyőben olívaolajon körbepirítjuk a csirkemellcsíkokat. Egy nagyobb edénybe szórjuk a megpirult húsokat. A serpenyőben maradt pörzsanyagokat is felkaparjuk, és hozzátesszük. Felengedjük a meleg alaplével, és hozzáadjuk a darabolt ananászt a levével együtt.
  3. Kb. 25 perc alatt készre főzzük. Ha nem találjuk elég sűrűnek, a megmaradt lisztes keverékkel megszórjuk, és újra kiforraljuk. Végül finomra vágott korianderrel és a lime levével ízesítjük. Főtt jázmin rizs illik hozzá a legjobban. 

Megjegyzés

50 dkg jázminrizst főzzünk ki hozzá. - commando

Ezek is érdekelhetnek