2 bögre kaliforniai paprika (zöld, piros és sárga felkockázva)
1 db friss ananász (hámozva, szeletelve)
3 bögre rizs
1/2 ek szezámmag
A szószhoz:
1 ek olívaolaj
3 ek szójaszósz
3 ek barnacukor
2 ek rizsecet
1/2 tk gyömbér (őrölt)
1 ek fokhagyma (por, vagy zúzott)
1/2 bögre BBQ szósz
1/2 bögre ananászlé
Elkészítés
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat.
Az apróra felkockázott csirkemellett sózzuk, borsozzuk, majd az olajhoz adjuk. Addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
A csirkét kivesszük a serpenyőből, a felkockázott paprikákat beleöntjük az edénybe és 3-5 percig pároljuk, majd ezeket is kiszedjük.
A szósz hozzávalóit beleöntjük a serpenyőbe, jól elkeverjük és két merc múlva hozzáadjuk a korábban megsült csirkét. Közepes hőfokon, gyakran kevergetve öt percig főzzök. Ezt követően öntjük bele a paprikát, és az ananászt a serpenyőbe. Néhány percig, de maximum addig főzzök, amíg egy ragacsos, fényes szószt nem kapunk.
Főtt rizzsel tálaljuk. A tetejét pedig fehér szezámmaggal megszórjuk