Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos sertésborda

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szójaszószt összekeverjük 1 ek olívaolajjal, a cukorral, a megtisztított, összezúzott fokhagymával, a gyömbérrel, a csilipehellyel, a ketchuppal és egy kevéssel az ananász levéből. A húst megmossuk, felszeleteljük. A szeleteket kissé kiklopfoljuk, és beleforgatjuk a fűszeres pácba. Legalább 10 percig, vagy akár 1 éjszakán át pihentetjük.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk fa maradék olívaolajat, és megpirítjuk benne a lecsepegtetett ananászkarikákat. Kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon 1-2 perc alatt megpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát, több adagban. Visszatesszük az összes húst, hozzáöntjük a pácot, lefedjük, majd puhára pároljuk. Végül fedő nélkül addig sütjük, míg a páclé egészen sűrű nem lesz. A puha bordát az ananászkarikákkal tálaljuk.

9+1 SZAFTOS FOGÁS TARJÁBÓL - EGYET PRÓBÁLJ KI HÉTVÉGÉN! >>> 

GÖNGYÖLT, TÖLTÖTT SERTÉSSZELET - 9 TUTI RECEPT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek