Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült tojás sonkával és sok-sok sajttal

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat alaposan felverjük egy nagyobb tálban, aztán hozzáadjuk a tejszínt. Miután jól összekevertük, beledobjuk az összevágott újhagyma 2/3-át, a reszelt sajt felét, és az ujjnyi szeletekre vágott sonkát is.
  2. Tovább keverjük mindaddig, amíg a hozzávalók el nem vegyülnek teljesen a tojásos masszában. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy kis pirospaprikával is meghintjük.
  3. Amíg a sütő felmelegszik 200 fokra, addig kivajazunk egy tűzálló tepsit, beleöntjük a tojásos keveréket, a tetejét pedig megszórjuk a maradék sajttal.
  4. Amikor a sütő elérte a kívánt hőfokot, betoljuk az előkészített tojást, és 25 perc alatt készre sütjük. Miután elkészült a csőben sült tojás, a maradék felkarikázott újhagymával is megszórjuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a csőben sült tojás sonkával és sajttal:

Megjegyzés

Királyi reggeli lehet, de könnyű ebédként, vacsoraként is megállja a helyét ez a nagyszerű tojásos étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek