Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Helló november! 4 szuper gasztoprogram a hónap első hétvégéjére

4 kihagyhatatlan gasztroprogramot és egy Márton-napi előzetest mutatunk, ha finomakat kóstolnál vagy feltöltenéd a kamrádat a karácsony előtti időszakra.

3. Bakony Expo: A természet íze – a vidék portékája

November első hétvégéjén 120 helyi és környékbeli termelő, vásározó és kézműves kínálja portékáit a Veszprém Arénában. A háromnapos rendezvény feladatának tartja a vidék kulináris és kulturális hagyományainak ápolását, és idén a káposztára fókuszál. A Nagymama Portáján megnézheted, hogyan tisztítják, fűszerezik, tapossák a káposztát és készítik a káposztás rétest, a Gasztroudvarban megkóstolhatod a Bakony környéki éttermek specialitásait, a színpadon vásári komédiát láthatsz Savanyó Jóskáról, a híres bakonyi betyárról, továbbá népzenei és táncegyüttesek lépnek fel. Megismerkedhetsz a pásztor kézművességgel, a bakonyi pásztorok ételeivel, énekeivel és táncaival is. A gyerekeket népi játékokkal, állatsimogatóval szórakoztatják.

Részletek >>>

15. Tihanyi Gardália – Látott Hal Fesztivál

Régen a halászbokor egy éles szemű tagja ősszel a tihanyi dombokról figyelte, mikor tűnnek fel a sötét felhőként vonuló gardarajok, és az ő riasztására kezdődött a „látott hal” halászata. November 4. és 6. között a Balaton-felvidék nagyszabású szezonzáró eseményén felelevenítik a helyi hagyományt, és számos programokkal teszik még vonzóbbá a rendezvényt. Szombaton felkísérheted a zsákmányt az Apátságba, ahol megáldják, aztán a Visszhang-dombon megkóstolhatod, milyen finom a venyigére húzva, parázson megsütött garda. Vasárnap ugyanitt halételfőző verseny lesz. Mindkét nap főznek halászlét a Nagyi Sütödéje udvarán, szombaton pedig a Tihany Agora Piacon is. A Garda Halteraszon levendulás forralt bort kínálnak a halas különlegességek mellé. Tudtad, hogy a garda szerepel Tihany címerében?

Részletek >>>  

5. Szegedi Mangalica Fesztivál

Péntektől vasárnapig az ország minden pontjáról érkező tenyésztőkkel és őstermelőkkel találkozhatsz a belvárosi Széchenyi téren. Az ideiglenesen felépített karámokban szőke, vörös és fecskehasú mangalicákat láthatsz, az egységes kinézetű faházaknál pedig a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból előállított, garantált minőségű hústermékeket, valamint kézműves sajtokat, házi lekvárokat, szörpöket, mézeket, olajokat és fűszereket vásárolhatsz. Az egészben sült malac és egyéb mangalicaételek mellé a legkiválóbb magyar borokat és pálinkákat kínálják, amelyeket hselyben, akár az estig tartó könnyűzenei koncertek alatt is fogyaszthatsz. A kézműves utcában iparművészek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

Részletek >>> 

3. Soproni Sütemény- és Tortafesztivál

November első vasárnapján az édesszájú érdeklődőket várják a Szieszta Hotelben. Idén a „nagy magyar mesék a ’60-as évektől napjainkig” mottó jegyében zajlik a kreatív verseny, amelyen külön kategóriákban indulnak az amatőr és a cukrász végzettségű torta-, cukorvirág-, valamint süteménykészítők. A helyszínen születő, illetve a készen hozott, hosszabb száradási idejű tortacsodákat a versenyző beleegyezésével elárverezik a hátrányos helyzetű gyerekeket támogató Age of Hope alapítvány javára. A közönségbemutatókon ellesheted a cukorvirág-készítés és a mézeskalács-díszítés fortélyait, egészséges falatokkal ismerkedhetsz egy workshopon, továbbá cukrászati eszközöket és különleges lekvárokat, szörpöket, mézeket vásárolhatsz.

Részletek >>>

Előre szólunk!

Időben kezdj el készülni a libavacsorára, mert „aki Márton napján libát nem eszik, az egész évben éhezik”!

6. Márton napi Borfesztivál

November 10–13. között a Gellért Szállóba vonulnak a szentek! A budai hotel rangos fesztiválja fölött őrködő Szent Márton, az újbor bírája mellett többek között a szakácsok, a pincérek, a szőlőművesek és az érlelt sajtok patrónusai is jelen lesznek, hogy értékeljék a neves gasztrokiállítók ínyencfogásait vagy „A Sajt, a Bor és a Kenyér Szentháromsága” kurzust. Péntekre a Bor és Piac, szombatra a Bortársaság hívott válogatott borászatokat, a csak a rendezvény idején működő Lakosztályétteremben pedig 6-fogásos Champagne vacsoraestet élvezhetnek a vendégek. A fesztivált idén először zárja kettős Sunday brunch: a Panoráma Étteremben Budapest top 6 Sunday brunch éttermének kínálatából válogathatsz, míg a Gellért Sörözőben a legjobb fővárosi kifőzdék tálalják fel házias ételeiket a sólettől a libacombon át a ludaskásáig.

Részletek  >>>

Nézd meg videón a tavalyi összefoglalót!  

MÁRTON NAPI BORFESZTIVÁL A GELLÉRTBEN >>>

TOP 3 PINCÉSZET TOKAJTÓL KALOCSÁIG >>> 

Még több programajánló >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss