Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás clafoutis

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A piteformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az áfonyát a kivajazott formába öntjük, és egyenletesen elrendezzük.
  3. A tésztához a tojásokat egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliakivonatot, majd kézi robotgéppel kihabosítjuk.
  4. A cukros tojáshoz adjuk a tejet és az olvasztott vajat, majd ezekkel is alaposan elkeverjük.
  5. A lisztet összekeverjük a sóval, és ez is mehet a tejes-tojásos keverékbe.
  6. A masszát óvatosan a formában lévő áfonyaszemekre öntjük, és a piteformát az előmelegített sütőbe toljuk. 50-55 perc alatt süssük szép aranybarnára.
  7. A kisült clafoutis-t hagyjuk 20-25 percig hűlni, majd megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül az áfonyás clafoutis!

Megjegyzés

Ez a mennyiség egy 24 centis piteformához elegendő. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss