Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis brownie

default user icon
MME
50 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A cukkinit héjastól lereszeljük és kinyomkodjuk egy kicsit, hogy ne legyen túl híg a tészta. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  2. A kétféle lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport összekeverjük egy tálban.
  3. Egy másik keverőtálban kihabosítjuk a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral egy kézi robotgép segítségével, majd több részletben belekeverjük a vizet is.
  4. A két tál tartalmát óvatosan összekeverjük. Végül a masszába forgatjuk a reszelt cukkinit is.
  5. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és ezt is a tésztába keverjük.
  6. A cukkinis-csokis masszát a sütőpapíros tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  7. Akkor jó, ha kissé ragacsos, semmiképpen nem szabad túlsütni, mert kiszárad. Várjuk meg míg teljesen kihűl, és kockákra vágva tálaljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL a cukkinis brownie!

Ezek is érdekelhetnek

Friss