hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas labirintus

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg simaliszt
  • 25 dkg kenyérliszt (BL80)
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • A töltelék:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál vanília kivonat vagy vaníliás cukor
  • A mázhoz:
  • 4 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál vanília kivonat vagy vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tejet a cukorral meglangyítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe tesszük a sót, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, majd az élesztős tejet és az olvasztott zsiradékot. Közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle. Ha a tészta nem elég lágy, kevés langyos tejet dolgozzunk hozzá, de ne ragadjon az edény falához. Konyharuhával letakarva kétszeresére kelesztjük.

Közben a töltelék hozzávalóit kikeverjük.

Mikor a tészta megkelt, nagy téglalappá nyúltjuk, kb. fél cm vastagságúra, és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, majd kb. 3 cm vastagra szeljük, és nem szorosan, kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a csigákat. Letakart konyharuha alatt még fél óráig kelesztjük.

Addig a máz hozzávalóit kikeverjük.

170 fokos sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Még melegen vékony sugárban rácsorgatjuk a mázat. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Ha szeretjük a mazsolát, a tészta feltekerése előtt szórjuk meg a tölteléket!

Akinek villanysütője van, a második kelesztést lerövidítheti, ha a sütő bekapcsolása után rögtön beteszi a tésztát a sütőbe.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek