Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. Kivajazunk egy kerek, 24 cm átmérőjű üveg vagy kerámia sütőformát.
A szilvát megmossuk, negyedeljük. A gyümölcsöt összekeverjük az evőkanál cukorral és kukoricaliszttel, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütőforma alján.
A mandulát/törökmogyorót apróra daráljuk, vagy vágjuk. A lisztet összekeverjük a mandulával/törökmogyoróval. A tésztát robotgép habverőjével keverjük ki: először a tojásokat keverjük össze a sóval, a cukorral, a vaníliaaromával vagy vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a liszt és a mandula/törökmogyoró keverékét. Hozzáadjuk a vajat, a tejet és a citromhéjat. A sűrű palacsinta tészta állagú keveréket ráöntjük a gyümölcsre.
A clafoutit addig sütjük, amíg a tészta közepe is megszilárdul, a széleken pedig aranybarnára pirul a teteje - kb. 55 percig. Lassan hűtjük, langyosan tálaljuk - így már jól szeletelhető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!