Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás pogácsa

90 perc
bonyolult
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyás pogácsa tésztájához a lisztet a zsírral vagy a vajjal és a főtt, áttört burgonyával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozzuk.
  2. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel felvert tojással. Az utolsó hajtogatás után 2 cm vastagra nyújtjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk
  3. Tepsibe rakjuk, és fél óráig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. 

Megjegyzés

Finom, pehelykönnyű pogácsa, másnap is puha, ha marad. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss