Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a 4 tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és ezt is szépen a masszába dolgozzuk. Az amarettót a citromhéjjal, a citromlével, a fűszerekkel, végül a vaníliás cukorral sziruposra keverjük, és belecsurgatjuk a tésztába. Simára keverjük az egészet, és belesimítjuk egy fakanállal a tepsibe vagy tortaformába.
A csokoládét a vajjal krémesre olvasztjuk, és a tészta tetejére kenjük úgy, hogy márványos legyen. A sütire sütés előtt kristálycukrot szórunk, és pár csepp citromlével megcsepegtetjük, már csak az illatok kedvéért!
Kb. 180-200 fokon aranybarnára sütjük, illetve a fogpiszkálón ne maradjon tészta.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre