hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Adventi csokis-citromos sütemény

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre kristálycukor
  • 25 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 cl amaretto vagy más illatos likőr
  • 1 citrom reszelt héja
  • késhegynyi fahéj, szegfűszeg, kardamom
  • 1 teáskanál citromlé
  • A tészta tetejére:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • kb. 1 evőkanál vaj
  • Valamint:
  • vaj, zsemlemorzsa a formához

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a 4 tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és ezt is szépen a masszába dolgozzuk. Az amarettót a citromhéjjal, a citromlével, a fűszerekkel, végül a vaníliás cukorral sziruposra keverjük, és belecsurgatjuk a tésztába. Simára keverjük az egészet, és belesimítjuk egy fakanállal a tepsibe vagy tortaformába.

A csokoládét a vajjal krémesre olvasztjuk, és a tészta tetejére kenjük úgy, hogy márványos legyen. A sütire sütés előtt kristálycukrot szórunk, és pár csepp citromlével megcsepegtetjük, már csak az illatok kedvéért!

Kb. 180-200 fokon aranybarnára sütjük, illetve a fogpiszkálón ne maradjon tészta.

Megjegyzés

Remekül bírja a variációkat, vaníliafagyival, illetve dióval-mogyoróval még finomabb! Ha tortaformában készítjük, ünnepélyesebb látványt nyújt. - fruzsitokes

Ezek is érdekelhetnek

Friss