Adventi csokis-citromos sütemény

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • sütőpor
  • kristálycukor
  • vaj
  • tojás
  • vaníliás cukor
  • likőr
  • citrom
  • fahéj
  • citromlé
  • étcsokoládé
  • vaj
  • vaj
  • szegfűszeg
  • kardamom
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a 4 tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és ezt is szépen a masszába dolgozzuk. Az amarettót a citromhéjjal, a citromlével, a fűszerekkel, végül a vaníliás cukorral sziruposra keverjük, és belecsurgatjuk a tésztába. Simára keverjük az egészet, és belesimítjuk egy fakanállal a tepsibe vagy tortaformába.

A csokoládét a vajjal krémesre olvasztjuk, és a tészta tetejére kenjük úgy, hogy márványos legyen. A sütire sütés előtt kristálycukrot szórunk, és pár csepp citromlével megcsepegtetjük, már csak az illatok kedvéért!

Kb. 180-200 fokon aranybarnára sütjük, illetve a fogpiszkálón ne maradjon tészta.

Megjegyzés

Remekül bírja a variációkat, vaníliafagyival, illetve dióval-mogyoróval még finomabb! Ha tortaformában készítjük, ünnepélyesebb látványt nyújt. - fruzsitokes

Ezek is érdekelhetnek

Friss