Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Havasi gyopár sütemény

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 26×36 cm-es tepsihez:
  • A barna tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • A fehér tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A lapok lekenéséhez:
  • 1/2 üveg házi baracklekvár
  • 25 dkg vágott dió
  • A tetejére:
  • 2 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig.

A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik fehér tésztát tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, a tésztát ráterítjük, lekvárral lekenjük, darabos dióval megszórjuk, a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A másik 2 cipónál is így járunk el.

A krémhez a tejjel összekeverjük a pudingporokat és a cukrokat, majd felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel habosra keverjük.

A kihűlt tésztalapokat betöltjük a krémmel. A tetejére a csokoládékat felolvasztjuk, és a süteményt bevonjuk. A sütemény 1/3 részére csokoládébevonat került, a többire az eredeti recept szerint,a tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk. Csokoládéforgáccsal megszórjuk.

Megjegyzés

Köszönet Orbán Rozáliának a receptért. Nagyon finom, mutatós, jó magas, kiadós süti. Szívből ajánlom másoknak is. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss