Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Abbahagyhatatlan csirke

MME MME
15 4.3/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A feldarabolt csirkét sóval, borssal fűszerezzük. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti, és úgy fűszerezheti a csirkét.)

A lisztbe belekeverjük a fűszereket (a pirospaprikát is, mert a lisztnek pirosnak kell lennie), a hagymát felkarikázzuk.

Egy hőálló tálat kikenünk. A csirkehúst beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, és a kikent tálba szorosan, egymás mellé rakjuk. A hagymakarikákat is beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, és rárakjuk a csirkehúsokra. (Ha még
maradt a fűszeres lisztből, azt is rászórhatjuk a tetejére.)

A tejfölt összekeverjük sóval, borssal,
majorannával, zúzott fokhagymával, esetleg pirospaprikával, a tejszínnel és az olajjal, és a hagymás húsra locsoljuk. Megszórjuk reszelt füstölt sajttal.

Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben sütjük kb. fél órát, majd az alufóliát levéve tovább sütjük további 20
percet. Amikor már szép piros, puha és szaftos, akkor elkészült.

Saláta illik hozzá.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek