Elkészítés: A tisztított combokat citromlével meglocsolom, a csont mentén fél fokhagymát sós ujjal felnyomok mindegyikbe, majd sózom, jól átforgatom a citromos pácban. Fél órát pihentetem, közben elkészítem a száraz keveréket, melyhez a fenti hozzávalókat összekeverem. A combokat ebben megforgatom, és olajjal kikent sütőtálba rakosgatom, a maradék száraz anyagot rászórom.
A kevés olajon megdinsztelt vöröshagymát elosztom rajta, majd megszórom a reszelt sajttal, meglocsolom 2 dl tejföllel, amelyben előzetesen belekevertem a reszelt fokhagymát és az olajat. A tetejét finoman meghintem kevés pirospaprikával.
Alufóliával befedve 180 fokos sütőben 50 percig sütöm, majd a fóliát leveszem, a sütőt 230 fokra kapcsolom, és 10 percig pirítom. Sütés után, tálalás előtt 10 percig pihentetem. (A fűszerek mennyiségét saját ízlésünk szerint alakítsuk!)
Körethez rozmaringos burgonyát készítettem, melyhez 1-1,20 dkg burgonyát hosszúkásra szeletelve sós vízben majdnem puhára főztem, leszűrtem, vajjal kikent sütőtálba terítettem. Sóval, szárított rozmaringgal, őrölt borssal fűszereztem, 5-6 dkg vajat elosztottam a tetején, és kb. 15 percig sütöttem - átkeverve, hogy aránylag egyenletesen piruljon.