Elkészítés: A mandarinbefőttet és a kiválogatott, megmosott szedret is lecsöpögtetjük.
A tésztához a vajat a cukorral és kevés sóval robotgéppel krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belevegyítjük a reszelt citromhéjat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a tojásos masszára szitáljuk. Belecsorgatjuk a tejet, és összedolgozzuk.
A tésztát kikent tepsibe simítjuk, kirakjuk a mandarinnal és a szederrel, majd előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Közben a tejfölt a tojásokkal, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, és egyenletesen rákenjük a pite tetejére. Ezután visszatoljuk a sütőbe, és ugyanazon a hőfokon még 20 percig sütjük.
Hidegen kockákra vágjuk, és átszitált porcukorral gazdagon meghintve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre