Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-sonkás hagymatorta

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1,25 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 2 kg vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg sonka
  • 4 dkg liszt
  • 2,5 dl tejföl
  • 4 tojás
  • köménymag
  • csipet só

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet, a sót, a tojást, a vajat egy tálban összekeverjük, közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt 1 kávéskanál cukorral, és ráöntjük a langyos tejet. Az egészet jól összedolgozzuk, és letakarva 30 percig kelesztjük.

Ez idő alatt a hagymát karikára vágjuk, és a vajon üvegesre pároljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a felkockázott sonkát, az előre összekevert tejfölös tojást, végül a lisztet és a fűszereket.

A megkelt tésztát egy 28 cm átmérőjű tortaforma méretűre nyújtjuk, és a kikent formába terítjük úgy, hogy felfelé legyen egy kis pereme a tésztának.

Rákenjük a tölteléket, és kb. 180 Celsius-fokon 40 percig sütjük.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss