A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A szalonnát felaprítjuk, majd egy nagyobb lábasban üvegesre sütjük. A kisült szalonnadarabokat a zsírból kiszedjük, félretesszük. A lábasban visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymákat. Meghintjük a liszttel, és világosra pirítjuk. Visszatesszük bele a szalonnadarabokat, és felöntjük 1,5 liter vízzel.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A leveshez adjuk, megsózzuk, és majoránnával ízesítjük. Felforraljuk az egészet, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, majd ismét forralunk rajta egyet. Végül belecsorgatjuk a levesbe az ecetet, és simára keverjük benne a tejfölt. Keményre főtt tojással tálaljuk.