Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-gombás burgonyatekercs

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg maradék sült hús
  • 10 dkg gomba
  • 1 mokkáskanál őrölt paprika
  • 1 pici fej vöröshagyma
  • 1 db piros paprika
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • A kenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • A tepsi kikenéséhez:
  • vaj
  • A tetejére:
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott héjas burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, kissé kihűtjük. A krumplit meghámozzuk és lereszeljük, vagy burgonyanyomón áttörjük. A lisztet, a tojásokat és a sót hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. Tiszta, lisztezett konyharuhára tesszük, és 1/2 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.

A gombát és az apróbbra vágott piros paprikát olajon, aprított vöröshagymán megpároljuk, pici vizet adunk hozzá, és pirospaprikával megszórjuk. A sült húst a kihűlt gombával és annyi tejföllel kipürésítjük botmixer segítségével, hogy könnyen kenhető legyen. Ha kíván még valamilyen fűszert, azt adjuk hozzá bátran.

A húsos-gombás keveréket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd a rövidebb oldalait behajtjuk, és a lapot hosszanti oldalánál fogva, a konyharuha segítségével feltekerjük.

A tekercset vajjal kikent tepsibe fektetjük, tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percet sütjük, míg aranybarna nem lesz.

Hidegen és melegen is fogyasztható. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

Maradt tegnapról egy kis sült sertéshús, így jó kis vacsora lett belőle. Tölthetjük virslivel vagy ki mivel szeretheti. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss