Elkészítés: 1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
2. A tésztához a lisztet, a cukrot és a hideg, felkockázott vajat az 1 evőkanál vízzel addig pörgetjük a robotgép táljában, míg el nem kezd összeállni.(Ha nincs ilyenünk, morzsolgassuk gyorsan össze kézzel, picit gyúrjuk át, a lényeg, ne melegedjen fel nagyon a tészta.)
3. A tésztát egy 22x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi aljára egyenletesen kinyújtjuk, eligazítjuk, villával megszurkáljuk. 10-12 perc alatt világos aranysárgára sütjük.
4. Ezalatt elkeverjük a tojásokat a cukorral és az őrölt dióval. A sütőből kivett tésztát először megkenjük a lekvárral, majd a diós krémmel, és 5 dkg felaprított csokival megszórjuk. További 20 percet sütjük.
5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a megolvasztott étcsokival áthúzzuk. Felkockázva tálaljuk dermedés után.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre