hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zseniális zserbópite

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg nádcukor
  • 12 dkg hideg vaj
  • 1 evőkanál jeges víz
  • A töltelékhez:
  • 2 tojás
  • 6 dkg nádcukor
  • 15 dkg őrölt dió
  • 20 dkg sűrű házi baracklekvár
  • 5 dkg tejcsoki darabolva
  • A behúzáshoz:
  • 5 dkg tejcsoki (olvasztott)

Elkészítés

Elkészítés: 1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

2. A tésztához a lisztet, a cukrot és a hideg, felkockázott vajat az 1 evőkanál vízzel addig pörgetjük a robotgép táljában, míg el nem kezd összeállni.(Ha nincs ilyenünk, morzsolgassuk gyorsan össze kézzel, picit gyúrjuk át, a lényeg, ne melegedjen fel nagyon a tészta.)

3. A tésztát egy 22x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi aljára egyenletesen kinyújtjuk, eligazítjuk, villával megszurkáljuk. 10-12 perc alatt világos aranysárgára sütjük.

4. Ezalatt elkeverjük a tojásokat a cukorral és az őrölt dióval. A sütőből kivett tésztát először megkenjük a lekvárral, majd a diós krémmel, és 5 dkg felaprított csokival megszórjuk. További 20 percet sütjük.

5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a megolvasztott étcsokival áthúzzuk. Felkockázva tálaljuk dermedés után.

Megjegyzés

Van olyan, aki nem szereti a zserbót? És van olyan, aki nekiállna péntek délután, a munkából hazaérve? Ha nem, akkor itt lesz egy egyszerűsített változat a konyhámból! Omlós lap, baracklekvár, dió, csoki... - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek