Elkészítés: A töltelékhez az előző napi sültünket használva a húst leszedjük a csontról, majd apróra összevágjuk. A hagymát felkockázzuk, kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és a zöldségeket. Ízlés szerint az előző nap a hús sütéséhez használt fűszerkeverékkel és sóval még ízesítjük, majd 2 dl vízben feloldott húsleveskockával felöntjük. 5 percig főzzük, hogy a zöldségek kissé megpuhuljanak.
A tésztához a lisztet, a sót és a vajat egy robotgépben összekeverjük, folyamatosan adagolva a vizet, amíg a tészta egy labdává áll össze. A tésztát kétfelé vesszük úgy, hogy az egyik fele kissé nagyobb legyen, mint a másik.
A nagyobbik felét elnyújtuk, és a kivajazott, lisztezett pitetálat kibéleljük vele, hogy a forma oldalát is befedje. A tészta másikfelét elnyújtuk, majd miután a tölteléket is beletettük a piténkbe, óvatosan befedjük a megmaradt tésztával úgy, hogy a széleket ujjainkkal összenyomkodjuk. A tetejét felvert tojással kenjük meg. Pár helyen villával megbökjük, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben.
200°C-on aranybarnára sütjük. Nagyon finom és teljesen új köntösbe öltözteti az előző napról / vasárnapi ebédről megmaradt sült húst. Jó étvágyat!