Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük. A zöldségeket szintén sós vízben puhra pároljuk. Egy főzőedényben felolvasztuk a margarint, hozzáadjuk a hagymát, szalonnát, addig sütjük, míg a hagyma megfonnyad. Utána beletesszük a felszeletelt gombát, letakarjuk fedővel, míg a gomba megpuhul. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt meg a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a szerecsendiót is.
Közben másik főzőedényben a felkockázott csirkemellett vajon megsütjük, közben kevergetjük. Sóval, borssal ízesítjük. Az elkészült csirkemellkockákat, valamint a megfőzött zöldségeket hozzákeverjük a gombás-szalonnás ételhez. Jól összekeverjük, majd végül a megfőtt tésztával keverjük át. Az egészet tűzálló tálba helyezzük, leöntjük tejjel, a tetejére annyi reszelt sajtot teszünk, hogy befedje. 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre