hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges húsgombócleves

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A darált húshoz hozzákeverjük a finomra aprított hagymákat. A többi hozzávalóval összedolgozzuk a húsmasszát és félretesszük, amíg a levest feltesszük.
  2. Felhevített zsiradékban az aprított zöldségeket a finomra aprított hagymákkal együtt néhány perc alatt megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Meghintjük liszttel, őrölt paprikával, felengedjük kb. 2 liter vízzel. Megkeverjük, hogy a letapadt liszt feloldódjon és ne maradjon csomós. Lestyánnal, aprított zeller zöldjével, borssal, chilivel ízesítjük, beledobjuk a húsleveskockákat, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
  3. Amint felforrt a leves, a húsmasszából vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, és beleengedjük a levesbe. Lassan főzzük kb. 20 percig, bőven meghintjük az aprított petrezselyemmel, és rövid pihentetés után tálalhatjuk.

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Viszonylag egyszerűen és gyorsan elkészíthető kiadós leves. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss