Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges húsgombócleves

60 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

  1. A darált húshoz hozzákeverjük a finomra aprított hagymákat. A többi hozzávalóval összedolgozzuk a húsmasszát és félretesszük, amíg a levest feltesszük.
  2. Felhevített zsiradékban az aprított zöldségeket a finomra aprított hagymákkal együtt néhány perc alatt megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Meghintjük liszttel, őrölt paprikával, felengedjük kb. 2 liter vízzel. Megkeverjük, hogy a letapadt liszt feloldódjon és ne maradjon csomós. Lestyánnal, aprított zeller zöldjével, borssal, chilivel ízesítjük, beledobjuk a húsleveskockákat, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
  3. Amint felforrt a leves, a húsmasszából vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, és beleengedjük a levesbe. Lassan főzzük kb. 20 percig, bőven meghintjük az aprított petrezselyemmel, és rövid pihentetés után tálalhatjuk.

9 TARTALMAS HÚSGOMBÓCLEVES, AMIVEL AZ EGÉSZ CSALÁD JÓLLAKIK >>>

13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>>

 

 

Megjegyzés

Viszonylag egyszerűen és gyorsan elkészíthető kiadós leves. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss