Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkegombócleves, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

  1. A csirkemellet a csontról levágjuk, majd elkészítjük a levesalapot.
  2. Kevés vajon és olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
  3. Amikor kezd párolódni a hagyma rátesszük a csirkemellcsontot és kicsit együtt sütjük.
  4. Ha megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott répát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert, és a megtisztított szeletekre vágott gombát. Megszórjuk borssal, fehérborssal, sóval, tárkonnyal, zellerzölddel és tovább pirítjuk.
  5. Néhány perc múlva felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a csontot. Amikor a zöldségek már majdnem megfőttek, beletesszük a zöldborsót, és néhány perc alatt készre főzzük.
  6. Egy késes aprítóba tesszük a csirkemellet, sózzuk, fehérborssal megszórjuk, hozzáadjuk a tojást, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük friss kakkukfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, zellerzölddel, petrezselyemmel és összeaprítjuk.
  7. Egy fazékban, egy nagy csipet sóval vizet forraulnk. Egy fagyis, vagy bármilyen kanál segítségével a masszából gombócokat formázunk, és beletesszük a forrásban lévő vízbe majd 5-8 perc alatt készre főzzük. Ha feljött a gombóc a tetejére, akkor kiszedjük. Majd a levessel együtt tálaljuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss