Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkegombócleves, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • 1 kg csontos csirkemell
  • vaj
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db karalábé
  • 1 db gumós zeller
  • 20 dkg gomba
  • szemes bors
  • fehérbors
  • tárkony
  • friss zellerzöld
  • 20 dkg zöldborsó
  • A gombóchoz:
  • csirkemell (a csontról lefejtett)
  • bors
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • friss kakukkfű
  • friss rozmaring
  • friss bazsalikom
  • friss zellerzöld
  • friss petrezselyem

Elkészítés

  1. A csirkegombócleveshez a csirkemellet a csontról levágjuk, majd elkészítjük a levesalapot.
  2. Egy kevés vajon és olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor kezd párolódni a hagyma, rátesszük a csirkemellcsontot és kicsit együtt sütjük.
  3. Ha megpirult, hozzáadjuk a feldarabolt répát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert, és a megtisztított és szeletekre vágott gombát. Megszórjuk borssal, fehérborssal, sóval, tárkonnyal, zellerzölddel és tovább pirítjuk.
  4. Néhány perc múlva felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a csontot. Amikor a zöldségek már majdnem megfőttek, beletesszük a zöldborsót, és néhány perc alatt készre főzzük.
  5. Egy késes aprítóba tesszük a lefejtett, nyers csirkemellet, sózzuk, fehérborssal megszórjuk, hozzáadjuk a tojást, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük friss kakkukfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, zellerzölddel, petrezselyemmel és összeaprítjuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss