Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres gnocchi

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott burgonyát sós vízben puhára főzzük a forrástól számított 15-20 perc alatt, majd leszűrjük, rövid hűlés után meghámozzuk és áttörjük. Összekeverjük az átpasszírozott ricottával, a megmosott, finomra aprított rukkolával és 4 dkg finomra reszelt parmezánnal, továbbá beledolgozzuk a lisztet és a tojást. Az így kapott tésztát megsózzuk, 1 csipet szerecsendióval ízesítjük és 4 részre osztjuk. Végül lisztezett felületen adagonként 1,5-2 cm vastag hengerré sodorjuk, és 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk. A gnocchikat sütőpapíron egymás mellé rakjuk.
  2. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. A gnocchikat a lobogó vízbe dobjuk, és lassúbb tűzön főzzük 2-3 percig, amíg feljönnek a víz felszínére.
  3. Közben a meghámozott fokhagymagerezdeket vékonyan felszeleteljük. A serpenyőben habzásig hevített vajban a fokhagymát és a zsályaleveleket ropogósra sütjük kb. 1 perc alatt, majd kivesszük.
  4. A szűrőkanállal kiemelt, lecsepegtetett gnocchikat a serpenyőben maradt vajba tesszük, és többször átmozgatva sütjük 3-4 percig. Végül összeforgatjuk a balzsamecettel és ráreszeljük a maradék sajtot. Adagonként, a sült zsályalevéllel és fokhagymával megszórva tálaljuk.

GNOCCHI, AZ OLASZ KRUMPLINUDLI >>> 

GYORS TÉSZTAVACSORÁK >>> 

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

A sütőpapíron egymás mellé tett gnocchikat villával finoman recésre nyomkodhatod. Így nagyobb felületen érintkeznek majd az olvasztott vajjal.

Ezek is érdekelhetnek