Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi a titka a tökéletes házi gnocchinak?

default user icon
MME
Az olasz nudli, vagyis a gnocchi sokkal finomabb, ha otthon készítjük el. Gyors és sokféleképpen variálható tésztaétel, aminek nehéz ellenállni. De hogyan is készül és mi a titka?

Az Ínyenc magazin legfrissebb számában nemcsak az adventi készülődésé, és a téli, erősítő ételeké a főszerep, hanem az olyan alapételéké is, mint az olasz házi gnocchi. Az ókori Róma katonái a birodalom népeivel is megismertették a ma ismert fogás elődjét. A burgonya európai elterjedését és termesztését megelőző időszakban a gnocchi tésztája lisztből, tojásból és vízből állt, hasonlóan a magyar nokedlihez, amely vélhetőleg innen ered.

A maihoz hasonló burgonyás gnocchit nagyjából az 1880-as évektől készítenek. Bár Olaszországban szinte mindenütt kedvelt fogás, bizonyos tartományokban különösen népszerű. Szardínia szigetén a gnocchi kisebb, erősen bordázott, sáfránnyal ízesített változatát készítik el. Ott legszívesebben paradicsomos bárányraguval szervírozzák.

AMIRE A GNOCCHI KÉSZÍTÉSNÉL FIGYELJ!

  1. A krumplit süssük meg, és ne főzzük!
  2. A tésztához adjunk reszelt parmezánt is, a szokásos alapanyagok mellett.
  3. A formázáshoz használjunk villát!
  4. Ne főzzük szét a tésztát! Ha feljött a víz tetejére, máris lehet szűrni!


Nézzétek meg videón, hogyan készül a tökéletes gnocchi

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss