A hidegen kínálható finomságok megkönnyítik a háziasszonyok életét, hiszen előre elkészíthetőek és nem kell az utolsó pillanatban is a konyhában tevékenykedni. Ez a tojáspástétom nemcsak finom, hanem nagyon látványos eleme is lehet az ünnepi menünek.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 10 dkg fagyasztott zöldborsó
- 2 evőkanál vaj
- 1 dl tejszín
- 1 csipet reszelt szerecsendió
- 1 kávéskanál mustár
- 1 evőkanál zselatin
- só
Elkészítése:
- Pici sóval megpároljuk a borsót.
- Két tojást keményre főzünk.
- A másik négyet sóval felverjük, és a vajon lágy rántottát készítünk belőle. Még melegen vagy langyosan összekeverjük a tejszínnel. Frissen reszelt szerecsendióval, pici mustárral ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük, végül eloszlatunk benne 1 evőkanál zselatint. Beleforgatjuk a párolt borsót.
- Egy keskeny, hosszúkás formát úgy bélelünk ki átlátszó fóliával, hogy mindkét oldalon túlnyúljon rajta. Beleöntjük a massza felét, kirakjuk a tetejét cikkekre vágott főtt tojással. Rákanalazzuk a maradék krémet, habkártyával elsimítjuk. Visszahajtjuk a tetejére a fóliát.
- Belerakjuk egy tepsibe, öntünk alá annyi vizet, hogy a közepéig érjen. Betoljuk a 130 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül félóra alatt megsül. Szépen meg fog emelkedni.
- Kivesszük, és a formában hagyva lesúlyozzuk a tetejét. Tálalás előtt kiborítjuk, szeleteljük.
Ajánljuk még: