Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi színek és ízek a húsvéti asztalon: Így készül a zöldborsós tojáspástétom

default user icon
MME
A húsvéti asztal fő ékessége természetesen a sonka és a tojás. Most egy egészen különleges tojáspástétom receptet hoztunk, aminek színe is remekül illik a tavaszi ünnephez.

A hidegen kínálható finomságok megkönnyítik a háziasszonyok életét, hiszen előre elkészíthetőek és nem kell az utolsó pillanatban is a konyhában tevékenykedni. Ez a tojáspástétom nemcsak finom, hanem nagyon látványos eleme is lehet az ünnepi menünek.

Hozzávalók: 

  • 6 tojás 
  • 10 dkg fagyasztott zöldborsó 
  • 2 evőkanál vaj 
  • 1 dl tejszín 
  • 1 csipet reszelt szerecsendió 
  • 1 kávéskanál mustár 
  • 1 evőkanál zselatin 
  • só 

Elkészítése:

  1. Pici sóval megpároljuk a borsót.
  2. Két tojást keményre főzünk.
  3. A másik négyet sóval felverjük, és a vajon lágy rántottát készítünk belőle. Még melegen vagy langyosan összekeverjük a tejszínnel. Frissen reszelt szerecsendióval, pici mustárral ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük, végül eloszlatunk benne 1 evőkanál zselatint. Beleforgatjuk a párolt borsót.
  4. Egy keskeny, hosszúkás formát úgy bélelünk ki átlátszó fóliával, hogy mindkét oldalon túlnyúljon rajta. Beleöntjük a massza felét, kirakjuk a tetejét cikkekre vágott főtt tojással. Rákanalazzuk a maradék krémet, habkártyával elsimítjuk. Visszahajtjuk a tetejére a fóliát.
  5. Belerakjuk egy tepsibe, öntünk alá annyi vizet, hogy a közepéig érjen. Betoljuk a 130 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül félóra alatt megsül. Szépen meg fog emelkedni.
  6. Kivesszük, és a formában hagyva lesúlyozzuk a tetejét. Tálalás előtt kiborítjuk, szeleteljük. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss