Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Négy ember emelte olajba a világ legnagyobb rántott húsát: magyarok döntötték meg a rekordot - Fotó

default user icon
MME
Egy morzsa sem maradt a világrekorder rántott húsból, melyet a Zamat Fesztiválon, a közönség előtt készítettek. A bundás ételhez több mint harminc kiló húst, ipari mennyiségű lisztet, tojást, morzsát, sót és olajat használtak.

A világverő rántott húst a Marnevall Zrt. készítette a Zamat Fesztiválon. A rekorddöntéshez szükség volt egyedileg gyártott asztalokra, panírozókádakra, melyekben elfért a több mint 2 négyzetméteres rántott hús.

A rekordot érő rántott hús körülbelül 150-szer nagyobb, mint egy normál méretű szelet. A bundás étel elkészítéséhez több mint 30 kiló húst, 20 kiló lisztet, több száz tojást, 50 kiló panírmorzsát, 1 kiló sót, 25 dkg borsot és 300 liter olajat használtak. A rekordkísérletet a Magyar Rekordok Szövetsége felügyelte, az ellenőrök a rekordot hitelesítették, sőt tudomásuk szerint nemcsak itthon, hanem a világon sem készült még ekkora, egyben sült rántott hús.

Az elkészítés során a szakácsok egyedileg gyártott asztalokon, panírozókádakban dolgoztak. A húst összezárható rácsok közé szorították, végül négy ember tudta csak kiemelni a 300 liter forró olajból. A kisült rántott húst végül az utolsó morzsáig elfogyasztotta a közönség.

Borítókép: Petneházi Attila

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek