Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elképesztő siker: a világ 150 legjobb cukrászdája között ott van két budapesti is!

default user icon
MME
Ismét a világ élvonalába kerültünk a cukrászművészetünkkel: a TasteAtlas nevű gasztroportál legfrissebb cukrászdákat és azok ikonikus desszertjeit rangsoroló listáján két budapesti cukrászda is helyet kapott.

Kedvenc mértékadó nemzetközi gasztroportálunk, az angol TasteAtlas ismét előtállt egy TOP 150-es listával, amelyben a világ legjobb cukrászdáit és azok ikonikus desszertjeit rangsorolja. A magát „hagyományos ételek, helyi alapanyagok és autentikus éttermek világatlaszaként" leíró oldal nemrégiben összeállította a világ legjobb 100 tortáját tartalmazó listát, amelyen helyet kapott 5 ismert és közkedvelt magyar édesség is - most azonban a sütemények helyett, elsősorban az azokat elkészítő helyekre fókuszált.

"A listán szerplő cukrászdák mindegyike az időtlen minőséget választotta a múlékony divat helyett" - írják  bevezetőjükben. Nos, az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy két budapesti cukrászda is belefért az előkelő lista első harmadába - lássuk, melyek ezek!

 

14. Daubner cukrászda, budapest - Dobos-torta

"A Daubner Cukrászda budapest egyik egyik legjobb cukrászdájaként szerzett hírnevet, ami a helyieket és a turistákat egyaránt vonzza. Az 1901-ben alapított cukrászda számos finomsága közül kiemelkedik a Dobos-torta.  Az ikonikus magyar desszert Dobos C. Józsefről cukrászmesterről kapta a nevét, és vékony piskótarétegekből, csokoládés vajkrémből áll, tetején ropogós karamellmázzal. A Daubner cukrászdában készített változat nagy elismerést váltott ki az ízek és textúrák tökéletes egyensúlya miatt, és hűen követi a hagyományos receptet.

 

32. New York Kávéház - New York csokoládétorta

"A New York Kávéház - amelyet gyakran "a világ legszebb kávéházaként" is emlegetnek - 1894-ben nyitotta meg kapuit, és hamarosan az írók, művészek és értelmiségiek szellemi központjává vált, fontos szerepet játszva a város kulturális életében" - írja a magazin. "A New York-i csokoládétortájuk csokoládés piskóta és csokoládé ganache rétegezéséből áll, amelyet egy elegáns aranylevél díszít. A New York-i csokoládétorta élvezete a kávézó pazar környezetében nem csupán desszert, hanem érzéki élvezet" - zárja méltató sorait a TasteAtlas.com

 

Ezek is érdekelhetnek