Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros pulykamáj

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A félfőre vágott vágott hagymát a kristálycukorral olajon üvegesre pároljuk (kicsit meg fog karamellizálódni). Rádobjuk a megtisztított, megmosott májakat, és ráöntjük az 1-1,5 dl vörösbort. Ha megpuhult, rászórjuk az olívabogyókat, borsozzuk, és meghintjük egy kis őrölt rozmaringgal. Ráöntjük a tejfölt, hagyjuk egy kicsit összerottyanni, a legvégén megsózzuk.

Megjegyzés

Ha szereted a pikáns ízeket, egy-két almát megpiríthatsz egy kis vaj ízű olajon vagy vajon felkockázva, és amikor a bogyókat adod hozzá a májhoz, ezeket is keverd bele. - MME

Ezek is érdekelhetnek