Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karalábés pulykamell

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 nem túl vékony szelet pulykamell
  • ételízesítő
  • bors
  • majoránna
  • pirospaprika
  • 4-5 dkg vaj
  • 1-2 (nagyságtól függ) zsenge karalábé
  • 1-2 szem burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csapott kanál liszt
  • 2-3 dl víz
  • 2-3 dl tej
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • A habaráshoz:
  • 1-2 evőkanl liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A vajat felhevítjük, a pulykamellszeleteket megsütjük benne, majd felöntjük ételízesítővel, borssal, majoránnával és egy kis pirospaprikával elkevert vízzel. Ha kész, kivesszük, melegen tartjuk.

1-2 zsenge karalábét lereszelünk. Lereszelünk még 1-2 szem burgonyát is. Egy lábasba (jó, ha teflon) felszelünk apróra 1 fej vöröshagymát, és kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük. Ezután
beleteszünk 1 csapott kanál lisztet, átforgatjuk, majd felengedjük kb. 2-3 dl vízzel és ugyanennyi tejjel. Sóval, borssal, 1 gerezd fokhagymával ízesítjük, és beletesszük a reszelt karalábét és burgonyát. Puhára főzzük.

Amikor már majdnem kész, jó sok
petrezselyemzöldet vágunk bele, és még egy kicsit főzzük. A végén behabarjuk 1-2 evőkanál liszttel, 2 evőkanál tejföllel, 1 dl főzőtejszínnel, ügyelve, hogy se túl híg, se túl sűrű ne legyen.

A pulykamellet a karalábés mártással és rizskörettel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss