Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-almás csirkemell sütőben

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, a magházát eltávolítjuk (nem hámozzuk meg) és vékony gerezdekre vágjuk. Egy jénaiban "fészket rakunk" az almagerezdekből a csirkemellnek, amelynek minden oldalát megsózzuk és megszórjuk frissen reszelt szerecsendióval.
  2. A csirkemellet bőrével felfelé az "almafészekre" rakjuk, ujjnyi magasságig feltöltjük sangriával vagy más édes-félédes vörösborral, majd a jénai tetejét rátéve 200°C-os sütőben egy órát sütjük, majd a jénai tetejét levéve további 5-10 percig sütjük, de már csak 150°C-on. Aki ropogósabbra szereti, picit tovább is sütheti, de vigyázzon, nehogy megégesse!
  3. Kiválóan illenek hozzá a főtt burgonyás köretek: püré, hagymás törtburgonya vagy a tepsis karottás batáta.

MÉZES-ALMÁS CSIRKEMELL >>> 

 

Megjegyzés

Kevés munkával készülő, ünnepi étel, ami tej-, tojás-, gluténmentes, szinte 0 zsírral. Karácsonyi lakomához, nemcsak diétázóknak! - tajmi85

Ezek is érdekelhetnek

Friss