Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis édesburgonya karottával

65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tepsis édesburgonya karottával elkészítéséhez a zöldségeket megtisztítjuk és vékony (3-4 mm vastagságú) szeletekre vágjuk. Ha rusztikusabb hatást szeretnék, akkor a karottát negyedeljük (sárgarépa esetén kisujjnyi darabokat vágunk), az édesburgonyát nagyobb darabokra kockázzuk.
  2. Egy tepsi alját vastagon kivajazzuk, a zöldségeket ráterítjük, sózzuk és frissen őrölt feketeborssal kissé megszórjuk. Alufóliával letakarva 150-170 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 5 percig pirítjuk. 

Megjegyzés

Egyszerű, de nagyszerű köret, ideális gyümölcsös-húsos ételekhez, szárnyasokhoz. - tajmi85

Ezek is érdekelhetnek