Elkészítés: Keverőtálban a fenti hozzávalókkal jól kidolgozott kelt tésztát dagasztottam. A konyharuha közepét megkentem puha zsírral, beletettem a tésztát, átlósan átkötöttem a konyharuhát, és farúdra (vagy fakanálra) fűzve nagyméretű, vízzel telt edénybe lógattam. Kb. 1,5 óra múlva a tészta felkúszott a víz felszínére (kb. 20-21 fokos volt a víz).
Tálcára hintettem a kristálycukrot (ez esetben a cukor tölti be a liszt szerepét), a tésztát ráborítottam, 16 felé elvágtam, a cukorban egyenként kilapogattam, megtöltöttem fahéjas szilvalekvárral, kifliformára tekertem, majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe téve, előmelegített 200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütöttem.
Tölthetjük bármi mással is, de töltetlenül masnit, brióst is formázhatunk belőle.
Különösen könnyű, finom kelt tésztát kapunk!