hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis papucs

55 perc
rafinált
átlagos
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A virslis papucs elkészítéséhez a finomlisztet kimérjük és elkeverjük benne a sót. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  2. A liszthez adagoljuk az élesztős tejet és géppel kidagasztjuk a tésztát. A kész tésztát ezután letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán 6-8 darabra osztjuk, ha kemény a tészta, egy kis tejjel dolgozzuk tovább. A darabokat kézzel duplán hajtva papucs alakúra nyújtjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Késsel bevágjuk mindegyik papucs közepét hosszában, ezzel mélyedést készítve, és bekenjük ketchuppal, majd a mélyedésekbe helyezzük a virslit. A virslikre még nyomunk ketchupot, és ráreszeljük a sajtot.
  5. Sütőpapírral kibéleljük a gáztepsit és lepermetezzük vízzel, ráhelyezzük a papucsokat. Betesszük az előmelegített sütőbe, és készre sütjük. Amikor a sajt kellően ráolvadt és a sütik alja barnult akkor a jó. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss