Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis kiflicskék

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a liszttel, a sóval és az olajjal hólyagosra dagasztjuk. Majd letakarva meleg helyen kelesztjük.
  2. Amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé osztjuk a tésztát. A cipókat köralakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk.
  3. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit, egy kis darab sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen. Megkenjük a felvert tojással vagy csak a sárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük (de tisztes távolságra téve a kifliket, mert sülés közben megnőnek) úgy, hogy a sütő aljába egy lábasba vizet teszünk, és mikor kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad.

    12+1 OLCSÓ VACSORA VIRSLIBŐL >>> 

    A legjobb sós vendégváró receptek >>> 

    Egyszerű virslis fonat >>> 


Megjegyzés

Lehet tölteni tömlős sajttal, kolbásszal, szalonnával, sonkával... ízlés szerint.

Ha a tésztából kihagyjuk a sót, akkor lehet édes dolgokkal is tölteni: lekvár, csoki, stb. Ebben az esetben lehet belőle pl. kakaós csiga is.
Amire még figyelj kelt tészta készítésénél, hogy az alapanyagok (tej, élesztő) sose legyenek hidegek, mindig legyenek szobahőmérsékletűek.
- Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss