hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis hajtovány

5/5
120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 5 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 púpos kávéskanál só
  • A töltelékhez:
  • paradicsomszósz vagy ketchup (mindkettőt érdemes fűszerezni egy kis bazsalikommal)
  • apróra vágott vöröshagyma
  • virsli
  • A tetejére:
  • 1 felvert tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tejben az élesztőt a cukorral felfuttatom, majd hozzáadom a liszthez a többi hozzávalóval, dagasztom.

1 óra kendő alatt pihenés után kinyújtom a tésztát kb. 3-5 mm vékonyra. Megkenem a szósszal, megszórom a hagymával, majd az egyik, hosszabb oldalához teszem a virsliket, amennyi elfér egymás mellett. (Nekem kettő hosszabb szokott.) A hajtoványt a virslik mentén feltekerem, majd késsel háromszög formákat vágok belőle.

Sütőpapíros vagy olajjal kikent tepsire teszem őket kb. 2 cm távolságra, végül megkenem 1 felvert tojással. Előmelegített sütőben szépre sütöm.

Megjegyzés

Vacsihoz, reggelihez forró teával isteni.
- fidelislea

Ezek is érdekelhetnek