Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis lencsesaláta: pazar lakoma, ha unod a lencsefőzeléket

A lencse leginkább újév napján kerül az asztalra, pedig ebből a zseniális kultúrnövényből sokkal többet kéne fogyasztanunk az esztendő többi szakában is. Vitaminokban gazdag, rendkívül jól hasznosítható a szénhidráttartalma, magas a fehérjetartalma is, a kínai orvoslás szerint pedig az egész testre kiterjedő méregtelenítés egyik legfőbb támogatója. Mi most egy tartalmas salátát készítettünk belőle, mutatjuk videón a virslis lencsesaláta receptjét.

Imádom a lencsét, így nálunk viszonylag gyakran kerül az asztalra főzelék vagy leves formájában. Sajnos az ötlettáram ezzel a két recepttel ki is merült, egészen addig, amíg anyósom el nem készített egy óriási vájdling virslis lencsesalátát, ami azonnal a kedvencemmé vált. Ez egy komplett főétel, hiszen van benne hús, laktató lencse, roppanós csemegeuborka, hagyma és tartármártás. Jól behűtve a legfinomabb, miután egy éjszakát pihent a hűtőben.

Tippek a virslis lencsesalátához:

  • Jó minőségű, magas hústartalmú virslit válassz a salátához.
  • Friss kenyérrel, pirítóssal, grissinivel vagy akár sajtos pogácsával is tálalhatod.
  • Megspórolhatod az áztatási időt, ha konzervlencsét használsz. Ebben az esetben felhasználás előtt csak szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, majd alaposan csepegtesd le.

Hozzávalók:

25 dkg lencse

3 db babérlevél
1 fej vöröshagyma
6 db virsli
6 db csemege uborka
3 dl tejföl
1 dl majonéz
2 tk mustár
2 mk porcukor
1 mk citromlé
bors 

Ezek is érdekelhetnek

Friss