Vaníliás diócska

60 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • liszt
  • darált dió
  • porcukor
  • margarin
  • tej
  • margarin
  • porcukor
  • darált dió
  • porcukor
  • margarin
  • pudingpor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk és összedolgozzuk. A dióformákat margarinnal vékonyan kikenjük, és a tésztából diónyi adagokat nyomkodunk bele. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük, és még melegen óvatosan kiütjük a formákból. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A pudingot a tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a darált diót is. A két részt összekeverjük, és egy kevés krémmel két fél diócskát összeragasztunk.
  3. Porcukorral megszórjuk, és legalább egy éjszakát pihentetjük, hogy a tészta megpuhuljon a krémtől.

Megjegyzés

Bár kicsit munkaigényes, de mindenképpen megéri, hisz nagyon finom és mutatós süti. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss