Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi francia bundás kenyér

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Egy kis méretű keverőtálba ütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet, ízesítjük a cukorral és a vaníliás cukorral, fűszerezzük a fahéjjal, a szerecsendióval, és az egészet alaposan összekeverjük.
  2. A fűszeres, illatos keverékbe mártjuk a kalácsszeleteket, hagyjuk, hogy kissé megszívják magukat az ízes tejes keverékkel. Közben egy serpenyőben vajat hevítünk. Ha a vaj felhabzott, ráhelyezzük a kalácsszeleteket, és a tetejükre barna cukrot szórunk (ettől ropogós lesz a kalács). A szeleteket mindkét oldalát sütjük 1-2 percig.
  3. Következhet a tálalás, egy kalácsszeletet a barna cukros, karamellizált felületével felfelé tányérra helyezünk, megszórjuk cukrozott dióval, (rumos) mazsolával. Teszünk rá még egy szelet kalácsot, majd ismét cukros diós szórás, és egy újabb adag mazsola következik. (Ezt folytathatjuk, amíg szeretnénk, rajtunk múlik, mekkora tornyot építünk a kalácsokból.)
  4. Az utolsó szeletet is megszórjuk dióval és mazsolával, végül mézet csorgatunk a kalácstoronyra, és meghintjük porcukorral.

Nézd meg videón, hogyan készül az ünnepi francia bundás kenyér!

Megjegyzés

A klasszikus francia pirítós ünnepi változata egyszerű, de igazán mennyei desszert, ami a karácsonyi maradékok felhasználásával is készülhet, vagy csodás reggeli válhat belőle. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss