Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túróval töltött zsemle

MME MME
9 4.3/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a kétféle cukorot. A zsemlék tetejét, mint egy kis kalapot levágjuk, és a belsejüket kikaparjuk – de a belső, puha részt félre is tesszük, mert a túrós töltelék lazább és finomabb lesz, ha ezt beleaprítjuk.
  2. Az így kétrészt vágott zsemléket tejben gyorsan megáztjuk és egy sütőlapra (tepsibe) helyezzük. 
  3. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, ráütjük a tojást, beletesszük a mazsolát, édesítjük a porcukorral és vaníliás cukorral. Ekkor beleaprítjuk a zsemlék félretett belsejét is. Az egészet összekeverjük és a zsemlékbe töltjük. Végül a zsemlék tetejét is gyorsan megáztatjuk az édes tejben, és a helyükre rakjuk őket. Egy kevés vajat teszünk a tetejükre, majd ropogósra sütjük. 

Sütés nélküli narancsos túrótorta  

Házi vaníliás krémtúró  

Megjegyzés

Elkészítése egyszerü és garantáltan finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek