A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kézzel kiszedjük. Felaprítjuk a hagymákat és a sonkát. 5-10 perc alatt egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, a sonkát, a fokhagymát és a gombát, közben pedig hozzáadjuk a kukoricát és a fűszereket, majd felöntjük a tejszínnel és összerottyantjuk.
Közben habarást készítünk; a tejet a liszttel elkeverjük, majd beleöntjük a serpenyőbe. Ezután beleforgatjuk a sajt 2/3-át és nagyjából egy perc alatt összefőzzük.
Az elkészült tölteléket belekanalazzuk a zsemlékbe, megszórjuk a maradék sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ezután a kis tölött Songoku bombák tetejét megszórjuk még egy pici sajttal, majd néhány percre visszatesszük még a sütőbe, hogy szépen rápiruljon.