Elkészítés: A tészta hozzávalóiból (a tojásfehérjéket külön verjük fel habbá) egy 28 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaformában kakaós piskótát sütünk.
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, ízlés szerinti mennyiségű narancshéjat, valamint a margarint, és habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint, és állandó kevergetés mellett felmelegítjük, míg a zselatin feloldódik. A zselatinos langyos tejet a túrókrémbe keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is.
A kakaós piskótát kettévágjuk. Felső részét felkockázzuk, alsó részét visszahelyezzük a tortaformába. A piskótakockákat is beleforgatjuk a túrókrémbe, majd az egészet a piskótalapra öntjük. Hűtőben dermesztjük.
Tálaláskor nem szükséges díszíteni, önmagában is mutatós.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre