Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós tányérdesszert cukormentesen

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A müzlit konyhai aprítóval ledaráljuk, és hozzákeverjük a xilitet, az olvasztott vajat és a kakaóport. A talphoz elkészített tésztát egy alufóliára nyomkodjuk, majd desszertgyűrűkkel kiszúrjuk őket, ezek fogják lezárni a desszertünket.

A túrót a xilittel, a vanília-esszenciával és tejszínnel elkeverjük, botmixerrel krémessé varázsoljuk. A zselatint kevés vízzel felmelegítjük, és óvatosan a túrós-tejszínes krémbe keverjük.

A meggyet a levével és xilittel kicsit felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és még egy kicsit melegítjük, de nem forraljuk fel.

A desszertgyűrűkbe a tészta tetejére teszünk a túrós krémből, majd néhány percre hűtőbe tesszük. Kivesszük, és a meggyes zselét tesszük a krém tetejére, ezután szintén hűtjük dermedésig, hogy ne keveredjenek a rétegek. Majd ismét egy túrós réteget teszünk a meggyzselére, és azt is megdermesztjük.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és a 2. túrós réteg tetejét vékonyan bevonjuk vele. 1 éjszakára hűtőbe tesszük a desszertgyűrűket, másnap kivesszük a sütiket és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss