Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc zsemlével

120 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 1 zsemle
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 2 csapott evőkanál búzadara
  • 1 egész tojás
  • pici tej (amennyit a zsemle felszív)
  • Valamint:
  • pirított prézli
  • porcukor
  • tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A zsemlét beáztatjuk a tejbe (mint amikor pl. fasírot készítünk). Amikor jól megázott, kinyomkodjuk, és a túróhoz keverjük az összes többi alapanyaggal. Állni hagyjuk 1-2 órát.

Ezután gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízben kifőzzük. Beleforgatjuk a prézlibe, tejföllel és porcukorral tálaljuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés

A zsemle dúsítja, sokkal lágyabbá teszi az ételt. A búzadarától és a liszttől kemény lehet a gombóc, de így elkészítve nagyon finom lágy lesz. Már többen elkészítették ezt a receptet, és eddig mindenkinek nagyon ízlett. Remélem, ti is kipróbáljátok, és nektek is ízleni fog.
- Regina99

Ezek is érdekelhetnek

Friss