Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tormás kelkáposztakrémleves

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat felaprítjuk. Megtisztítjuk a kelkáposztát, és vékony csíkokra vágjuk. A vajat egy nagyobb lábosban felolvasztjuk, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
  2. Rádobjuk a kelkáposztát, és együttpirítjuk néhány percig. Megszórjuk a liszttel, és pirítjuk kissé, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan felöntjük a húslevessel, és besűrítjük. Lefedjük a levest, és kis lángon, fedő alatt 15 percigfőzzük.
  3. Forró serpenyőben ropogósra pirítjuk a baconszeleteket. Ha a káposzta megpuhult, a levest botmixerrel pirítjuk. Hozzákeverjük a tormát, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, végül beleöntjük a tejszínt.
  4. A forró levest a baconszeletekkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss