Elkészítése: A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, a lisztet hozzáadva jól kikeverjük, és a borral felengedjük. Gőz fölött, kevergetve krémmé főzzük, majd kihűtjük. A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk, és a krémbe forgatjuk. A dinnyét félbevágjuk (mint a zsemlét), kimagozzuk, és a húsát úgy vájjuk ki, hogy a héjon csak kisujjnyi vastagságú maradjon. A kiszedett dinnyehúst kockákra vágjuk, a tojáskrémbe keverjük, és a kivájt fél-dinnyékbe halmozva behűtjük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, porcukorral ízesítjük, és a töltött dinnye tetejére nyomjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre