Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sárgadinnye

MME MME
4.4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, a lisztet hozzáadva jól kikeverjük, és a borral felengedjük. Gőz fölött, kevergetve krémmé főzzük, majd kihűtjük. A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk, és a krémbe forgatjuk. A dinnyét félbevágjuk (mint a zsemlét), kimagozzuk, és a húsát úgy vájjuk ki, hogy a héjon csak kisujjnyi vastagságú maradjon. A kiszedett dinnyehúst kockákra vágjuk, a tojáskrémbe keverjük, és a kivájt fél-dinnyékbe halmozva behűtjük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, porcukorral ízesítjük, és a töltött dinnye tetejére nyomjuk.

Megjegyzés

Elkészítési idő: 1 óra (hűtés nélkül)
1 adag: 1577 kJ (376 kcal)
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss