Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csirke répaszósszal

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg-os csirke
  • 4 tojás
  • 2 csirkemáj
  • fél filézett csirkemell
  • fél csokor petrezselyem
  • bors
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet száraz kenyér
  • csipetnyi majoránna
  • kevés étolaj
  • A szószhoz:
  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 babérlevél
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: A fej és láb nélküli csirkét egészben hagyva megsózzuk.

A töltelékhez keményre főzzük a
tojásokat. Ezeket, valamint a csirkemájat, a mellhúst és a petrezselymet is apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. E masszát sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk majoránnával, belereszeljük a hagymákat, s végül belemorzsoljuk a száraz kenyeret.

Ezt az alaposan összedolgozott tölteléket belenyomkodjuk a csirkébe, és olajozott tepsibe téve közepes hőfokon megsütjük.

Közben a szószhoz lereszeljük a sárgarépát és a vöröshagymát, majd kevés sós, borsos, babérleveles vízben megfőzzük. Ha megpuhult, a tejföl és liszt keverékével behabarjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek