Elkészítés: A fej és láb nélküli csirkét egészben hagyva megsózzuk.
A töltelékhez keményre főzzük a
tojásokat. Ezeket, valamint a csirkemájat, a mellhúst és a petrezselymet is apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. E masszát sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk majoránnával, belereszeljük a hagymákat, s végül belemorzsoljuk a száraz kenyeret.
Ezt az alaposan összedolgozott tölteléket belenyomkodjuk a csirkébe, és olajozott tepsibe téve közepes hőfokon megsütjük.
Közben a szószhoz lereszeljük a sárgarépát és a vöröshagymát, majd kevés sós, borsos, babérleveles vízben megfőzzük. Ha megpuhult, a tejföl és liszt keverékével behabarjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!