Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizza tölcsérben: az igazi olasz street food

default user icon
MME
Gondoltad volna, hogy az ikonikus olasz ételt tölcsérből is eheted? Az olaszországi KonoPizza szó szerint formabontó találmánya hagyományos pizzatésztából áll, hagyományos feltétekkel, csak épp tölcsér alakban.

A tészta a klasszikus recept szerint készül, liszt, élesztő, víz és olívaolaj felhasználásával, a formát pedig egy speciális gép segítségével alakítják ki. A tölcsérbe kerülhet paradicsomszósz, sonka, szalámi és persze rengeteg sajt, éppen úgy, mint a tradicionális pizzákra.

 

20 éves a különleges olasz street food

A tölcsérben kapható pizza ötlete Rossano Boscolo séfnek köszönhető, aki 2004-ben meg is valósította elképzelését. A valódi olasz pizza élményét ötvözte egy menet közben is könnyen fogyasztható, friss és ízletes street fooddal, ez lett a tölcséres pizza.

Van, ahol működik, van, ahol nem

A pizza hazájából indult, de a világ több pontját is meghódította már a tölcsérben készített finomság. Nálunk is nyílt KonoPizza üzlet több városban, még 2011-ben, ám mindegyik igen hamar bezárt. Ellenben Amerikában nagyon népszerű étel lett, az elkészítése pedig kifejezetten látványos.

Te hogy szereted a pizzát? A klasszikus változatra is van néhány ötletünk. Íme!

Kemencés pizza>>> 

Négysajtos pizza>>> 

Egyszerű bögrés pizza>>> 

 

 

Borítókép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss